Üdvözöljük! Belépés | Új felhasználó? Regisztráljon!

Segítség álláskeresőknek

Gyakori kérdések

Regisztráció, bejelentkezés

Hogyan regisztrálhatok?
A regisztráció oldalon adja meg a megfelelő adatokat, majd kattintson az oldal alján található "REGISZTRÁLOK" gombra. Ezután rendszerünk egy e-mailt küld az Ön által megadott e-mail címre, benne egy aktiváló linkkel. Aktiváláshoz erre az aktiváló linkre kell kattintani, ha ez megtörtént, már be is léphet.
Milyen jelszót válasszak?
Jelszónak célszerű minél nehezebben kitalálhatónak lennie. Legalább 5 karakterből álljon és akkor biztonságos, ha tartalmaz kis-és nagybetűt, valamint számot is. Később bármikor megváltoztatható.
Elfelejtettem a jelszavam. Mi a teendő?
Semmi gond! Használja az Új jelszó kérése funkciót, ahol csak meg kell adnia a regisztrált e-mail címedet és rendszerünk új jelszót küld. Ezt belépés után természetesen megváltoztatható (sőt, biztonsági okokból - pl. egy illetékteen személy elolvassa az e-mailt, amiben új jelszót küldtünk - ajánlott is megváltoztatni).
Miért nem tudják elküldeni az eredetileg választott jelszavamat?
Biztonsági okokból rendszerünk nem tárolja el a jelszavakat, csak azoknak egy titkosított változatát, amit mi sem tudunk visszaolvasni. Emiatt csak új jelszót állíthatunk be, a régit csakis Ön tudta.
Regisztráltam, de nem kaptam meg az ígért e-mailt, benne az aktiváló linkkel. Mi a teendő?
Lehetséges, hogy a levél valahol elakadt útközben, például egy túl szigorúra állított spamszűrőn fennakadt. Semmi baj! Az aktiváló linket itt újraküldheti. Ha többszöri próbálkozás után sem kapja meg, lehetséges, hogy elírta regisztrációkor az e-mail címet, ez esetben vegye fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal.

Önéletrajz feltöltése és szerkesztése

Mik azok az alapvető adatok, melyek kitöltése nélkül nem szerepelhet önéletrajz-adatbázisunkban?
Önéletrajz szerkesztésekor az alapadatokon kívül az iskolai végzettségek, iskolák, a vezetői engedély adatainak megadása és az álláskeresésnél szóba jöhető álláskategóriák kitöltése kötelező.
Mire ügyeljek önéletrajzom kitöltésekor?
Az adatok pontos megadása mellett fontos, hogy minél több mezőt kitöltsön - minél pontosabb képet kapnak Önről önéletrajza alapján az állást hirdető cégek, annál valószínűbb, hogy felveszik Önnel a kapcsolatot. Ezen kívül ügyeljen a helyesírásra.
Tölthetek fel fotót önéletrajzomhoz?
Természetesen. Önéletrajz szerkesztésekor a fotó fülre kattintva feltöltheti arcképét.
Mire ügyeljek a fotó kiválasztásakor?

Néhány megfontolandó tanács az önéletrajzba szánt fotóhoz:

  • legalább olyan minőségű legyen, hogy felismerhető legyen rajta;
  • szembe nézzen a kamerának;
  • napszemüveg, sapka, sál ne legyen Önön;
  • lehetőleg ne több éves fotót használjon;
  • egyedül legyen a fényképen;
  • és olyan ruhában, amiben dolgozni is elmenne.
Hogyan tudom bizonyos cégek számára láthatatlanná tenni önéletrajzomat?
Önéletrajz szerkesztésénél a "Beállítások" fülre kattintva találod a "Cégek kizárása" szekciót. Itt az Állás24-en hirdető cégek közül kiválaszthatod azt, amelyikek számára láthatatlanná akarod tenni önéletrajzod. A kizárt cégek nem fogják látni az önéletrajzodat a rendszerben és az Állás24 nem küld nekik automatikus jelentkezést - akkor sem, ha egyébként megfelel a cég az automatikus jelentkezéseknél beállított feltételeknek. FIGYELEM! A lista csak a korábban beregisztrált cégeket tartalmazza, így később is érkezhet olyan cég, amit le szeretnél tiltani.Érdemes emiatt ide később is visszanézned és frissítened a kizárt cégek listáját, ha szükséges.

Jelentkezés álláshirdetésekre

Hogyan tudok jelentkezi a rendszerben megjelenő álláshirdetésekre?
Az álláshirdetésekre külön-külön jelentkezhet az álláshirdetés alján található "Jelentkezem az álláshirdetésre" gombra kattintva. Ezen kívül lehetőség van automatikus jelentkezések beállítására, ami segítségével a rendszer később automatikusan elküldi önéletrajzát az Ön által megjelölt álláskategóriákban megjelenő álláshirdetésekre - így biztosan nem marad le semmiről.
Hol tudom kilistázni azokat az álláshirdetéseket, amikre jelentkeztem?
Ügyfélkapunkon belépve az Elküldött jelentkezések menüpontban megtekinthetők azok az álláshirdetések, amikre elküldte (vagy a rendszer elküldte Ön helyett) önéletrajzát.
Mik azok a mentett álláshirdetések és mire jók?
Az Ön által fontosnak, érdekesnek tartott álláshirdetéseket bármikor elmentheti a mentett álláshirdetések mappába, így azokat később egyszerűen, keresgélés nélkül megtalálja.

Növelje az álláskeresés hatékonyságát!

Mik azok az automatikus jelentkezések?
Az Állás24 regisztrált álláskeresői automatikus jelentkezéseket állíthatnak be különböző álláskategóriákra. Ilyenkor a rendszer a megadott kategóriákban meghirdetett állásajánlatokra automatikusan elküldi a jelentkezésüket - amennyiben a hirdető engedélyezte adott álláshirdetésnél az automatikus jelentkezéseket.
Hogyan állíthatok be automatikus jelentkezéseket?
Ügyfélkapunkon belépve az Automatikus jelentkezések menüpontban állíthat be automatikus jelentkezéseket különböző álláskategóriákra és különböző munkavégzési helyekre meghirdetett állásajánlatokra.
Álláskeresésnél szóba jöhető álláskategóriák kiválasztása
Álláskeresésnél szóba jöhető álláskategóriák kiválasztásával tovább pontosíthatja önéletrajzát, így az állást hirdető cégek még könnyebben ráakadnak arra az adatbézisunkat böngészve.
Hogyan tudok készíteni motivációs levélsablont és mire jó?
Önéletrajza mellett lehetősége van saját motivációs levélsablont készíteni. Ezt a későbbiekben minden egyes álláshirdetésre való jelentkezéskor külön módosíthatja, szerkesztheti, így nem kell minden egyes jelentkezéskor újraírni.

Álláskeresés felfüggesztése és visszaállítása

Jelenleg nem keresek állást. Felfüggeszthetem álláskereső profilom az Állás24-en?
Természetesen. Ügyfélkapunkon belépve az Adatlap felfüggesztése menüben bármikor inaktívra állíthatja álláskereső adatlapját.
Láthatják az álláshirdető cégek önéletrajzomat, ha felfüggesztettem az álláskeresést?
Nem. Az álláshirdető cégek a felfüggesztett adatlapokat nem látják, az önéletrajzokat nem küldi el rendszerünk automatikus jelentkezések esetén sem.
Hol állíthatom vissza az álláskeresési profilom?
Ügyfélkapunkon belépve az Adatlap visszaállítása menüben.
   Állás24: munka, állásajánlatok, önletrajz feltöltés, alkalmi és gyors álláskeresés! 0.01709